RHS Hampton Court Palace Flower Show 2013 – Garden #3

A Room With A View – Designed by Mike Harvey (Arun Landscapes)

20130721-110022.jpg
Designed and built on a budget of only £15,000, the owners of ‘A Room with a View’ have had a kitchen extension. To save money, the excavated topsoil from the extension has been used to lift the garden towards the new sleeper deck viewing platform rather than being removed afterwards, which would have been expensive.

Reclaimed sculpted sleeper stepping stones lead up to the deck, which is partially surrounded by a reclaimed timber screen and a rusty steel curtain. The muted tones of the wood and metal are reflected in the green, silver and brown colour palette of the planting scheme. The sculpted timber seats and metal fire make this the perfect spot to savour a beer in the evening and enjoy the views.

A gold medal winning, wonderfully understated garden with big impact. The subtle planting palette includes pencil-thin Cupressus sempervirens which punctuate an understory of Rosemary officinalis, Santolina ludoviciana, Perovskia ‘Blue Spire’, Gaura lindheimeri, Eryngiums, Echinaceas, Verbascum and Anthemis punctata.

For more information go to http://www.arunlandscapes.co.uk

20130721-111726.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s